Voss ski- og tursenter er et topp moderne ski- og turanlegg i Voss kommune. Anlegget er eid og driftet av Voss Idrettslag, Idrettslaget Vargar, Voss Skiskytterlag, Bjørgum Idrettslag og Idrettslaget Ørnar. Anlegget benyttes i dag av både profesjonelle idrettsutøvere, Olympiatoppen, toppidrettslinjen på Voss og innbyggerne i Voss-regionen. Anlegget er beregnet på bruk året rundt og her er det full aktivitet, sommer som vinter.

Anlegget

Voss ski- og tursenter er det perfekte utgangspunktet for idrettsutøvere som skal ha samling for langrenn, skiskyting, orientering, og terrengsykling. Plassert midt på det enorme anlegget finner man et topp moderne klubbhus med smørebu, toaletter, kaffe, møterom og treningsrom med et godt utvalg av sykler, vekter og annet utstyr.

Løypene rundt anlegget ligger idyllisk til, i flott skogsterreng som gir god beskyttelse mot vær og vind. Langrennsløypene er preparert til Fis-standard og måler litt over 16 Km i lengde. Fra startpunkt på arenaen er det bare en kort tur opp til fantastisk turterreng i vakker natur. Den første løypen måler 12 Km og går i en slynge rundt hele anlegget. På folkemunne har denne delen av løypa i mange år blitt kalt “Juvelen”. Grunnen til navnet kan nok ligge i at selv om løypen er preparert til Fis-standard og det årlig avholdes en rekke mesterskap her, er løypen også beregnet på sivile og det er derfor lagt opp flere avkjøringer til andre løyper slik at lokalbefolkningen kan komme seg raskt til og fra løypa uten at de må bruke bil. Løypa byr på en flott skitur og er preparert for både klassisk og fristil. Er man på utkikk etter en lettere tur i flott terreng, er det traseen i vest man skal velge, mens for hardere trening og mange bakker er det anbefalt å ta turen til den østlige delen av anlegget.

Fakta om løypene

  • Alle løypene har bredde på syv til 12 meter
  • Her er seks sløyfer på mellom 500 og 5000 meter
  • 3 Km av lysløypa føler rulleskitraseen
  • Løypene er preparert for både skøyting/fristil og klassisk
  • Lysløypen tennes automatisk og forblir opplyst hver kveld til klokken 22.30

Løyper for konkurranse

Voss ski- og tursenter er stolte over å ha vært vertskap for NM på ski hele 18 ganger. Til vest for anlegget ligger Djupåsen hvor det er anlagt en 5 Km løype, som må sies å være en av de beste løypene man finner på et anlegg i Norge. Løypen er preparert til Fis-standard og godkjent for alle konkurranser. Løypen er relativt krevende, med lange tunge bakker, men ingen av dem er anlagt i mer enn 10 grader, så man er sikret godt grep og fart hele veien opp. Denne løypen har vært brukt til NM flere ganger og de fleste av Norges langrennselite har benyttet seg av løypa til både konkurranse og trening. Løypen er også koblet sammen med løypene som ligger øst for anlegget.

Fakta om konkurranseløypene

  • Godkjent av Fis for konkurranse
  • To ulike 5 km løyper; Djupåsen og Nonshaugen
  • Seks løyper fra to til fem km
  • To sprintløyper på 1.1 km og 1.3 km
  • Bredde på løypene er alle mellom 6 til 12 meter

Skiskytterarena

Voss ski- og tursenter kan som eneste skianlegg i regionen tilby en egen, Fis-godkjent arena for skiskyting. Skytebanen er plassert nord-vest på anlegget og ligger godt beskyttet for vær og vind. Anlegget, som har tatt mange år å bygge opp, fremstår i dag som et topp moderne anlegg med fasiliteter til både trenere og publikum. Anlegget byr på opp til 35 skyteskiver, alle elektronisk. Anlegget belyses automatisk og forblir opplyst til klokken 22.30 hver kveld. Alle som ønsker å benytte seg av anlegget må kontakte Voss skiskyttarlag.

Close Menu
Privacy Policy