Voss Gymnas har en lang historie som skole og utdanningsinstitusjon. Skolen åpnet dørene for elever første gang i 1919, etter at en to år lang byggeprosess var kommet til en ende. Da skolebygget endelig sto klart, ble 230 elever ønsket velkommen til det som den gang var regionens største og mest moderne videregående skole. Etter som årene har gått og skolen har vokst både i elevtall og omtale, har det vært gjennomført en rekke omfattende utbygginger. I dag er skolen mer enn 5 ganger større, målt i m2 bygg, enn den var da den åpnet i 1919. I 1965 ble skolen overført fra staten Norge til Hordaland Fylkeskommune og året etter, i 1966, fikk skolen status som landsgymnas. Det aller første kullet gikk ut fra det nye gymnaset i 1970.

Linjer ved Voss gymnas

Helt siden skolen ønsket de første elevene velkommen i 1919, har skolen undervist i allmenfag, og fram til 1974 var det kun almennfag som ble undervist ved skolen. I tråd med nye kunnskapsløft, ble tilbudet gradvis utvidet og både dans, drama, musikk, økonomi, samfunnsfag, språk og en rekke spesialstudier er i dag på tilbud ved skolen. Siden 1994 har skolen vært synonymt med toppidrett og samarbeidet med Olympiatoppen. Skolen har i dag over 350 elever og 50 lærere fordelt på tre hovedlinjer. Selv om skolen har vært gjennom en rekke store utbygginger, er det fortsatt den gamle hovedbygningen fra 1919 som huser store deler av den daglige aktiviteten ved skolen. I 2015 vedtok Hordaland Fylkeskommune en ny struktur for alle videregående skoler i regionen. I henhold til de nye retningslinjene skal også Voss gymnas modernisers og bygges ut. Byggeprosessen, som er forventet å ta 6 år, vil se skolen vokse i tre etapper, før man etter endt utbygging vil huse opp til 800 elever.

Internasjonalt miljø

Voss Gymnas har gjennom sin snart 100 år lange historie utviklet seg til å bli en moderne og internasjonal skole. Skolen har mange studenter fra en lang rekke land og har de siste 20 årene utviklet en rekke samarbeid med andre videregående skoler i blant annet Frankrike, USA og Østerrike. Ved å møte utfordringene av et evig utviklende internasjonalt samfunn, kan Voss Gymnas tilby sine elever en god utdannelse med en rekke internasjonale samarbeid og utviklingsprogram.

Utveksling

Hvert eneste år sender Voss Gymnas elever til en rekke land i Europa og verden forøvrig. En stor del av våre elever tar sitt VG2 år i utlandet ved en av våre partnerskoler. Likeså får Voss besøk av elever fra hele verden. Vi mener dette er et utrolig viktig arbeid og oppfordrer alle våre elever til å benytte seg av mulighetene som ligger i utveksling og støtte fra Lånekassen.

VG2 i Frankrike

Det eldste utvekslingsprogrammet ved Voss Gymnas er med Bassè Normandie i Frankrike. Dette samarbeidet kom i stand for snart 30 år siden, etter at Hordaland Fylkeskommune og Bassè Normandie ble vennskapsfylker.

Voss toppidrett

Voss Gymnas har i mange år vært kjent for sitt arbeid med Olympiatoppen. Siden 1994 har skolen jobbet tett med Olympiatoppen og sammen har man utviklet en av Norges aller beste idrettslinjer på videregående nivå. Skolens beliggenhet og nærhet til flere av Norges beste vintersportsanlegg, går som hånd i hanske med Olympiatoppens arbeid. Siden starten av samarbeidet har mer enn 280 elever blitt uteksaminert fra skolens idrettslinje. Flere av dem har oppnådd stor suksess innen sin sport, både i Norge og internasjonalt. Samarbeidet, som startet med bare en linje for langrenn, ble raskt utvidet med flere alpine grener. I dag kan elever som ønsker å satse på toppidrett ved siden av studier utdanne seg ved Voss Gymnas innen langrenn, alpin, freestyle, snowboard, skiskyting og kulekjøring.

Close Menu
Privacy Policy