Kari Traa er en norsk, tidligere olympisk freestyle skiløper. Hun vant den olympiske bronsen under lekene i 1998, under vinter OL i 2002 kjørte hun inn til gull og hun avsluttet sin OL karriere med sølv under 2006 lekene. I tillegg til å ha tatt medalje i tre OL, er hun fire ganger verdensmester. Både under VM i 1999, 2001, 2003 og 2005 kjørte hun inn til gull. Hun har også tre sølv fra VM i 1999 og 2005. I løpet av sin karriere kjørte Traa inn til hele 37 seire i verdenscupen. Hennes enorme resultater gjør henne til en av Norges mestvinnende vintersportsutøvere gjennom tidene. Traa var av mange tippet til Norges OL dronning under lekene på Lillehammer, men en stygg skade satt henne utenfor hele mesterskapet. Som et lite plaster på såret, ble hun tildelt det ærefulle oppdraget av å være Norges flaggbærer under åpningsseremonien.

Fra olympisk mester til suksessfull klesdesigner

Kari Traa er ikke bare en mester i freestyleløypene med tre olympiske medaljer til sitt navn, men hun er også skaperen av det nå raskest voksende sportsmerket i Europa.

Karis historie begynner på Voss, den lille byen fanget mellom de norske fjord og fjell, er hvor hun ble født og vokste opp. Karis norske arv har ikke bare gitt henne et talent for ski, men også et øye for design og en unik lidenskap for kreativitet. Selv under høyden på sin skikarriere fant Kari tid til å utvikle det kreative klesmerket. Som aktiv utøver i en mannlig dominert sport, var det få klesmerker for jenter å velge utstyr fra. Sponsorer ga Kari klær dominert av svart og grått, slik mange av de mannlig utøverne brukte. Kari likte dårlig at det ikke var merker og designere som lagde klær for de kvinnelige utøverne. Dermed var ideen om Kari Traa design lagt.

Strikking og ski

I tiden mellom trening og konkurranse, kunne man alltid finne en ivrig Kari med strikkepinner i hendene. Hvert ledig øyeblikk brukte hun på å designe og strikke sine egne luer, som raskt ble hennes største varemerke. Etter hvert begynte hun også å designe sine egne skidresser. Karis design ble raskt en suksess blant andre utøvere og mange store navn var etter hvert å se med Karis design på hodet. Så populære var hennes egenstrikkede hodeplagg, at hun i 2002 bestemte hun seg for å gjøre hobbyen sin til virksomhet. Dermed var merket Kari Traa født.

Kari Traas kolleksjon har siden 2002 vokst fra det lille utvalget av hodeplagg til et komplett, omfattende merke for aktive jenter. En sterk fargepalett, et umiskjennelig design og den høyeste tekniske kvaliteten finnes i hvert element, fra undertøy til yttertøy.

Inspirasjon og design

Selv i dag er kjære barndomsminner, den robuste norske naturen, tøffe værforhold og en sterk følelse av skandinaviske tradisjoner, fortsatt den viktigste kilden til inspirasjon for Kari Traas design. Sportswear-designet er laget for å passe perfekt til kvinnekroppen, men likevel oppfylle behovene til en aktiv, sporty og eventyrlig livsstil. For Kari er det ingen motsetninger mellom stil og ytelse.

Kari Traa freestyle team

Da Kari pensjonerte seg etter det olympiske sølvet i Torino i 2006, var det ingen å plukke arven etter henne. Med et sterkt ønske om å bringe nye kvinnelige talenter inn i sporten, fikk hun Norsk Skiforbund og den Olympiske komite med seg for å sikre rekruttering av jenter til freestyle. I dag teller temaet 16 unge jenter, en av dem Hedwig Wessel som tok en flott bronse under Freestyle Skiing World Cup i Moskva, Russland i 2016.

Internasjonal suksess

Kari Traa merkevaren ble lansert internasjonalt i 2006 og er nå fast etablert i tolv europeiske land, med konstant vekst i alle markeder. Året 2015 markerte en ny milepæl for merkevaren da den kom inn på det amerikanske markedet.

Close Menu
Privacy Policy