Myrkdalen skisenter ligger i Voss kommune, kun to timer fra Bergen. Myrkdalen skisenter er det største skianlegget på Vestlandet og har et variert tilbud til hele familien. Her vil man finne langrennsløyper, familievennlige alpinbakker, egen parkarbakke, flere skicrossløyper, et av Norges beste offpisteterreng og alpinbakker i alle vanskelighetsgrader.

Skianlegget

For å takle stort antall besøkende har Myrkdalen skisenter totalt 9 ulike heiser. Med hjelp av 2 stolheiser, hvor alle rommer opp til fire personer, tre T-krok heiser og tre tallerkentrekk, er det her en meget godt flyt, selv med mange tusen besøkende i bakken. I tillegg har vi et eget saktegående rullebånd for de aller minste. Slik kan både barna og foreldrene føle seg trygg under sitt besøk til Myrkdalen skisenter.

For de minste og nybegynnere

For de minste og alle som er ny til alpint, kan Myrkdalen skisenter tilby fire grønne bakker som ligger for seg selv slik at man unngår at man kommer i kontakt med de mer erfarne. Anlegget for de minste ligger like ved hotellet, så man kommer seg fort ut av bakken om det skulle bli for mye for barna. Barnebakkene består av fire bakker med ulik vanskelighetsgrad. Her kan man også øve på bruk av skiheis, begge bakkene er utstyrt med tallerkentrekk og saktegående rullebånd. Ønsker man skiundervisning trenger man bare kontakte servicesenteret så hjelper de deg med en tid som passer deg. Her er også egne skoler for de minste slik at foreldrene trygt kan kose seg i de litt større bakkene. I høysesongen er det hver helg en rekke ulike arrangement for de minste og også de som ikke er stødig på ski er mer enn velkommen. Her er det aktiviteter for alle.

Langrenn, fjellski og toppturer

Det sies at nordmenn er født med ski på beina og da er det gjerne langrennski man tenker på. Det er ikke alle som er like komfortable med å spenne på seg alpinski og sette utfor bakken. For dem har Myrkdalen skisenter et fullt preparert løypenett for langrenn og vi har egne bakker for dem som foretrekker fjellski/telemarkski. Med hjelp av våre tråkkemaskiner tilbyr vi også toppturer hvor nysnøen ligger urørt og vakker. Totalt vil man finne mer enn 12 Km med preparerte langrennsløyper rundt anlegget.

Sikkerhet ved Myrkdalen skisenter

Sikkerheten til våre besøkende er alltid vår høyeste prioritet. Alle deler av anlegget overvåkes til enhver tid av våre ansatte som alle har gjennomgått en rekke sikkerhetskurs. Alle ansatte er utstyrt med kommunikasjon og førstehjelpsutstyr. Før man benytter seg av anlegget vil alle besøkende oppfordres til å ta seg tid til å lese våre skivettregler, som er publisert godt synlig ved alle bakkene våre. Besøkende som ikke følger disse reglene, kan risikere å bli utestengt fra anlegget. Sammen kan vi sikre at alle får en flott skiopplevelse.

Hvordan komme seg til Myrkdalen skisenter

Ved Myrkdalen skisenter er det et godt tilrettelagt parkeringsanlegg som kan betjene opp til 800 biler. Vi oppfordrer dog alle våre besøkende til å benytte seg av andre transportmuligheter. Myrkdalen skisenter stiller hele sesongen med gratis skibuss fra Voss sentrum. Bussen går fra Voss stasjon hver time fra klokken 10.00 til 18.00. Siste returbuss fra Myrkdalen skisenter til Voss sentrum går klokken 21.00. Kommer man fra Bergen er den enkleste og raskeste måten tog eller buss. Både NSB og Bergen bussruter tilbyr egne billetter som inkluderer transport og heiskort. Mer informasjon om rutetider kan man finne på Myrkdalen skisenter sine hjemmesider eller ved å besøke NSB og Bergen bussruter.

Overnatting

Myrkdalen skisenter har samarbeid med flere hoteller i området og man kan finne flere gode tilbud som inkluderer overnatting og heispass. Alle som ønsker å besøke Myrkdalen skisenter i høysesongen, anbefales å være tidlig ute med bestilling.

Close Menu
Privacy Policy