Voss toppidrett har i mange år vært den ledende skolen i Norge for alle studenter som ønsker å satse på en karriere innen toppidrett. Tilbudet er et samarbeid mellom Hordaland Fylkeskommune, Olympiatoppen Vest-Norge, Tertnes videregående skole, Åsane videregående skole og Voss gymnas. Alle elever som satser på sommeridrett, vil finne et fullverdig tilbud på Tertnes- og Åsane videregående. Vinteridretilbudet er å finne på Voss videregående.

Tilbudet er rettet mot ungdom som brenner for sin idrett og ønsker å kombinere trening med vanlig videregående skole. Ved Voss toppidrett vet vi nøyaktig hvor mye det krever av en ung person som ønsker å fokusere på både idrett og utdannelse. Vi har et utprøvd system og kan vise til mange år med gode resultater, både innen idrett og det akademiske. Alle som vurderer å søke ved skolen må være klare over at det akademiske alltid kommer i første rekke. Vi ønsker å støtte alle våre elever og håper så mange som mulig lykkes i å heve seg innenfor sin bestemte idrett, men sannheten er at ikke alle klarer det og det handler ikke bare om hvor mye man trener. Derfor setter vi det akademiske først og idrett sist. Avhengig av hvilken sport man ønsker å fokusere på, vil antall timer med aktiv trening variere noe, men i snitt kan man forvente å trene aktivt ca 12 timer i uken i løpet av skoledagen. I tillegg er det flere samlinger gjennom året når man kommer til VG2 og VG3. Disse samlingene går over tre dager til en uke og fokuserer utelukkende på idretten. Skolen har også lagt opp til et tett samarbeid mellom elev, klubb og skole også etter skoletid. Alle elever vil også få tilbud om ulike samlinger som er lagt til helger og ferier.

Olympiatoppen Vest-Norge har det overordnede idrettsfaglige ansvaret og har ansvar for å kvalitetssikre alle trenere og alle treningsprogram. .

Toppidrettstilbud ved Voss skole

Vinteridrettene som er en del av utdanningsprogram ved Voss gymnas er freeski/snowboard, alpint, langrenn, skiskyting og kulekjøring. Voss gymnas har tilgang på det aller beste av treningsanlegg Vestlandet kan by på. Både langrennsspor, skiskytingsarena, alpinbakkene, kulekjøringsanlegget og snowboardanlegget ligger i umiddelbar nærhet til skolen og alle er godkjent av Olympiatoppen. Alle som jobber med vedlikeholdet av anleggene er av de beste i sin klasse og flere av dem har internasjonal erfaring. I tillegg til alle nevnte anlegg, har skolen et topp moderne innendørsanlegg med alle fasiliteter.

Lærere ved Voss toppidrett

Staben som jobber daglig med våre elever er alle høyt utdannede personer med lang bakgrunn fra vinteridretter. I vår skoles stab finner man både tidligere NM-, OL- og VM vinnere innen en rekke grener. Blant lærerne kan vi nevne Erik Blindheim som har vunnet både NM gull jr. med Norrøna håndball, NM sølv jr. med Brann fotball og Nordisk bronse med landslaget i håndball. Hilde Synnøve Lid har bakgrunn som toppidrettsutøvar i Freestyle og har flere medaljer fra både VM og OL. Magnus Viken har mange år som aktiv idrettsmann innen Snowboard, taekwondo, fotball og skateboard bak seg. I løpet av karrieren oppnådde han 1.plass på Sauda “Backcountry Challenge 2006”, 2. plass Sauda “Backcountry Challenge 2005”, 5. plass overall snowboardcross NM 2002.

Målet med Voss toppidrett

  • Legge til rette for at unge utøvere skal ha best mulig grunnlag for å oppnå gode internasjonale presentasjoner innen sin idrett.
  • Gjøre det mulig for unge toppidrettsutøvere å kombinere toppidrett med en god grunnutdanning.
  • Skape et miljø som fostrer dyktige akademiske- og sportslige prestasjoner.
  • Sikre at de mest talentfulle utøverne er sikret en trygg og sikker vei videre i deres karriere.
  • Bidra til å øke den generelle idrettsgleden blant unge utøvere i hele Norge.
Close Menu
Privacy Policy